Rumeyza heeft een zeer breed assortiment aan koolstofpatronen om specifieke gassen met een zeer hoog rendement en een hoge efficiency af te vangen. Ze zijn toepasbaar in geurfilterkasten voor de horeca en vele andere branches, zoals ziekenhuizen, clean rooms, industrie en utiliteit. We leveren ze in verschillende lengtes en diameters. Bekijk vooral ons uitgebreide assortiment.

Hoe kies ik de juiste koolstofpatroon?

Wij helpen u graag uw koolstofpatroon te kiezen, want wij hanteren hiervoor de juiste parameters. Allereerst houden we rekening met de luchthoeveelheid en het type gas. Vervolgens kijken we naar de gasconcentratie en de bedrijvigheid. Tot slot nemen we de gewenste standtijd en afmeting mee bij het maken van de juiste keuze. Het is de bedoeling dat u deze gegevens aan ons doorgeeft, want dan kunnen wij de juiste filterpatroon adviseren.

Hoe werkt de montage van koolstofpatronen?

De montage van koolstofpatronen in geurfilterkasten is eenvoudig, want ze bevatten een universele driepunts-bajonetaansluiting. Daarbij zorgt de vlakke neopreen pakking voor een goede afdichting, waardoor de kwaliteit van de koolstofpatronen extra hoog is.

Waarom is een koolstofpatroon aan te raden?

U heeft een koolstofpatroon nodig, omdat tijdens het koken dampen en gassen vrijkomen. Met koolstofpatronen creëert u dus een veilige en prettige werkomgeving voor uw medewerkers en klanten. Bovendien is het in steeds meer gemeentes verplicht de lucht in grootkeukens te filteren, want men hecht steeds meer waarde aan een gezonde werkomgeving. Ook geldt binnen veel industriële bedrijven de Wet milieubeheer, die filters verplicht stelt. In dat geval kan er een inspecteur langskomen, die vervolgens nagaat of uw filterpatronen naar behoren werken.

Wanneer moet ik mijn koolstofpatronen vervangen?

Koolstofpatronen kunnen jarenlang mee, want u kunt ze laten reinigen. Dit gebeurt doorgaans in een ultrasone wasstraat. Daarna wordt de koolstof afgevoerd. Vervolgens worden de lege patronen gereinigd, waarna u ze kunt hergebruiken. Dit is een milieuvriendelijke werkwijze, want de koolstofpatronen worden niet weggegooid.

Wat is een koolstofpatroon?

Een koolstofpatroon wordt ook wel koolstoffilter genoemd. Deze filter verwijdert hinderlijke geuren en gevaarlijke gassen uit de lucht. Het is een dubbelwandige, ronde koker die verkrijgbaar is in kunststof, 316 en RVS304. De werking van koolstoffilters is krachtig, dankzij een actieve koolstofsoort. We leveren ook koolstofpatronen voor het afvangen van specifieke gassen. Denk aan kwikdampen of ammoniak. Hierdoor komt u onze koolstofpatronen ook tegen bij de bekende industriële bedrijven, want daar komen dit soort schadelijke gassen voor.

Niet gevonden wat u zocht?

De producten in onze webshop zijn slechts een fractie van ons aanbod. Staat het door u gewenste product niet in de shop, klik dan hier voor meer aanbod.