Een geurfilterkast wordt veelal toegepast in de horeca. Dit systeem beschermt uw medewerkers, gasten en omwonenden tegen gevaarlijke en onfrisse geuren die vrijkomen tijdens het koken. Wij leveren geurfilterkasten met motor, zonder motor en in compact formaat. Welk systeem bij u past is afhankelijk van uw wensen en de grootte van uw keuken.

Geurfilterkast met motor

Binnen een horecagelegenheid zijn er talloze soorten machines en apparaten die belangrijk zijn om te bezitten. Wij van Rumeyza staan klaar voor alle ondernemers die op zoek zijn naar deze producten. Van diverse soorten afzuiginstallaties tot aan verschillende soorten reguliere apparatuur, men kan alles in het aanbod vinden. Eén van de dingen die u hier in het aanbod kan vinden is de geurfilterkast. Lees meer…

Geurfilterkast zonder motor

Als ondernemer in de horecasector zijn er ontzettend veel verplichtingen waar u zich aan zal moeten houden. Zo bent u onder andere verplicht om het pand schoon te houden, dit doet u natuurlijk door de lucht te zuiveren. In enkele gevallen kan het van belang zijn om een geurfilterkast zonder motor aan te schaffen. Wij van Rumeyza staan klaar voor alle ondernemers die voor schappelijke prijzen voorzien willen zijn van de beste producten. Lees meer…

Afvoerpijp of doelmatige geurfilterkast?

Het horecabedrijf heeft bij oprichting of bij wijziging van zijn activiteit de keuze uit:

  • een afvoerpijp 2 meter bovendaks binnen 25 meter
  • een doelmatige geurfilterkast

Dit voorschrift geldt ook als zich binnen een straal van 25 meter rond het bedrijf geen andere gebouwen bevinden. Of een geurgevoelig object zich in de nabijheid van het bedrijf bevindt is bij dit voorschrift niet relevant.

Deze eisen gelden niet als het bedrijf zich bevindt op een gezoneerd industrieterrein of op een bedrijventerrein met minder dan één gevoelig gebouw per hectare. Deze eisen gelden niet als sprake is van voedselbereiding met keukenapparatuur.

Hoe vaak moet ik de filters van de geurfilterkast vervangen?

We raden u aan de zakkenfilters eens in de drie maanden te vervangen. Het koolstoffilter vervangt u doorgaans eens in de zes maanden. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de mate waarin er gekookt wordt. U weet in ieder geval zeker dat vervanging van filters nodig is als ongewenste geuren weer blijven hangen. Ook kunt u het testen door een stukje keukenrol tegen de afzuiging aan te houden. Als het stukje tegen de kap wordt aangezogen, dan werkt de afzuiging nog goed en heeft deze nog geen nieuwe filters nodig.

Waarom kiezen voor een geurfilterkast?

In grootkeukens van horecagelegenheden komen ongewenste geuren en dampen vrij. Met een geurfilterkast beschermt u omwonenden, gasten en medewerkers hiertegen. Deze ontgeuringsinstallatie bestaat namelijk uit een afzuigmotor en een aantal filters, die ervoor zorgen dat de uitgeblazen lucht vrij is van geuren en vetresten. Zo houdt u uw buren te vriend, voldoet u aan de wettelijke eisen en creëert u een prettige atmosfeer voor uw klanten en medewerkers.

Waar plaats ik mijn geurfilterkast?

Een geurfilterkast kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Onze geurfilterkasten zijn weerbestendig en kunnen het hele jaar door buiten staan.

Wat is een geurfilterkast?

Een geurfilterkast is een ontgeuringsinstallatie met daarin:

  • Paneelfilter(s) en zakkenfilter(s) voor het filteren van stofdeeltjes in vervuilde lucht
  • Koolstofpatronen voor het ontgeuren van vervuilde lucht
  • Afzuigmotor voor het afvoeren van vervuilde lucht

De afzuigmotor zorgt ervoor dat vervuilde lucht de geurfilterkast inkomt en naar het filteren en ontgeuren schoon en geurloos weer uitkomt. De filters van de geurfilterkast zorgen ervoor dat de vervuilde lucht gefilterd en ontgeurd wordt.

Welke filters heb ik nodig voor mijn geurfilterkast?

Er zijn verschillende soorten filters die u kunt toepassen in uw geurfilterkast, waaronder: het paneelfilter, koolstoffilter en zakkenfilter. Het paneelfilter vangt stof en vetdeeltjes op uit de lucht, het zakkenfilter doet dit ook maar op krachtigere wijze en het koolstoffilter maakt de lucht vrij van ongewenste geur-ionen, zodat er alleen schone lucht naar buiten wordt geblazen. Rumeyza heeft al deze filters in het assortiment. Zo heeft u één aanspreekpunt voor al uw afzuigvraagstukken. Ook leveren we een aantal filters mee bij de bestelling van uw geurfilterkast.

Geurfilterkast horeca

In veel gemeenten is het verplicht voor horecagelegenheden om geurfilterkasten aan te schaffen. Alle geurfilterkasten in het assortiment van Rumeyza zijn geschikt voor de horeca. Wij leveren deze ontgeuringsinstallaties in verschillende soorten en maten. Zo weet u zeker dat we de juiste geurfilterkast in huis hebben voor uw horecagelegenheid. Tip: We raden u aan om voor de aanschaf de overcapaciteit te berekenen. De afzuigmotor verliest immers altijd capaciteit vanwege weerstand in de luchtstroom, door onder andere de koolstofpatronen. Wij helpen u graag bij het maken van de berekening, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Geurfilterkast compact

Compacte geurfilterkasten zijn ideaal als u weinig ruimte heeft voor de afzuiging. Wij leveren compacte geurfilterkasten met afzuigmotor. Ga naar onze pagina geurfilterkast compact om de verschillende modellen te bekijken.

Voor ieder afzuigvraagstuk de juiste oplossing

Rumeyza is een groothandel in afzuiging, ventilatie en bijbehorende producten. U vindt bij ons alle producten die u nodig heeft om de atmosfeer in uw horecazaak fris en veilig te houden. Ook kunt u ons gerust benaderen voor advies. We helpen u graag.

Niet gevonden wat u zocht?

De producten in onze webshop zijn slechts een fractie van ons aanbod. Staat het door u gewenste product niet in de shop, klik dan hier voor meer aanbod.